Întâlnire a reprezentanților municipalității cu președinții Asociațiilor de Proprietari

Joi, 11 ianuarie 2018, reprezentanții municipalității giurgiuvene s-au întâlnit cu președinții Asociațiilor de Proprietari pentru a le explica situația legată de salubritate, un subiect de mare importanță în această perioadă.
”Este foarte important ca cetatenii sa cunoasca faptul că Girexim, operatorul desemnat sa execute acest serviciu in Giurgiu, prin castigarea licitatiei organizate de ADI, are obligatia sa identifice producatorii de deseuri si sa actioneze in vederea incheierii contractelor si ulterior a colectarii banilor.
La sfarsitul lunii septembrie 2017, in urma deciziei Consiliului Local al Municipiului Giurgiu, noi am înștiințat Gireximul de faptul că nu mai suntem dispuși să plătim acest serviciu prin taxa de habitat, că trebuie să ia măsuri pentru a-si incheia contractele cu cetatenii, dar se pare ca nu au procedat așa. Ca furnizor de servicii trebuie sa găsesti cea mai buna varianta pentru a avea contracte si pentru a putea incasa banii, dar cred ca se prevaleaza de o prevedere legala prin care, pentru cetatenii fara contract, plătește Primaria. Până acolo insă, Girexim trebuie sa demonstreze ca a facut tot ce trebuie in acest sens. Până acum nu au facut decat sa imprasite prin oras fițuici nesemnate, neștampilate, neînregistrate, prin care ii invita pe cetateni la sediul inchiriat de pe Canalul Plantelor pentru a face contracte. Ma intreb ce s-ar intampla daca s-ar duce toti cei 40.000 de giurgiuveni, cât timp ar dura să încheie contracte și cât ar sta la coadă?
Intalnirea a fost una productiva, am aflat de la partenerii de dialog din asociatiile de proprietari faptul ca nu exista rea vointa si ca cetatenii vor sa incheie contracte, dar intr-un mod civilizat, organizat, sa vina acasa operatorii Girexim, avand in vedere ca exista persoane nedeplasabile, sa existe casierii. Au fost aduse in discutie plata retroactiva, practica incheierii contractelor de catre o persoana pentru mai multi vecini, situatia persoanelor cu handicap.
Noi vom instiinta ADI cu privire la aceste probleme si ne dorim ca operatorul sa isi respecte obligatiile prevazute prin contract. Cat priveste tariful, si acesta a fost propus tot către ADI- si va fi de 6,2 lei plus TVA /lună pentru fiecare cetatean.
Intreaga inregistrare vă va fi pusa la dispozitie, cu declaratiile complete, spre a fi informati cu privire la acest subiect stringent”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *