Intervenții ISU Giurgiu 19.01.2018 – 22.01.2018

În perioada 19.01.2018 – 22.01.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 29 situații de urgență, astfel:

– 20 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

– 1 intervenție- incendiu locuință- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- incendiu locuință- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- incendiu autoturism- localitatea Bolintin Vale;

– 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Bolintin Deal;

– 3 intervenții- sprijin SAJ- municipiul Giurgiu;

– 1 intervenție- incendiu cabluri electrice- localitatea Poiana lui Stângă;

– 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Remuș.

 

În data de 19.01.2018, ora 11: 32,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars mobilierul eferent unei camere de locuit.  Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 19.01.2018, ora 16: 13,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars perdeaua geamului de la bucătărie.  Cauza probabilă a producerii incendiului: efect termic.

În data de 19.01.2018, ora 17: 27,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Vale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Echipajul de pompieri a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars aproape în totalitate bordul autoturismului. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 20.01.2018, ora 02: 26,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Deal pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea de pe coșul de evacuare a fumului.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În perioda 21-22.01.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul a trei persoane supraponderale de la locuințele acestora la ambulața SAJ.

În data de 20.01.2018, ora 15: 00,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Poiana lui Stângă în vederea salvării unui minor încarcerat într-un autoturism răsturnat în albia râului Dâmbovița. La fața locului s-au mobilizat forțe atât din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu cât și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița. După descarcerarea victimei (baiat în vârstă de 13 ani), aceasta a fost predată echipajelor SAJ prezente la fața locului care au început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, din nefericire, în jurul orei 17:05, copilul a fost declarat decedat.

În data de 20.01.2018, ora 22: 48,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Remuș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un stâlp electric. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 30 m.p. izolație cabluri electrice.  Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat trei recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

 

  • RECUNOAȘTERE- S.C. MEGA IMAGE S.R.L. -LOCALITATEA ROATA DE JOS;

 

  • RECUNOAȘTERE- LICEUL „TIU DUMITRESCU” -LOCALITATEA MIHĂILEȘTI;

 

  • RECUNOAȘTERE- LICEUL „DIMITRIE BOLINTINEANU” LOCALITATEA BOLINTIN DEAL.

 

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *