EXCLUSIV/ROMÂNIA, ȚARA MEA, SAT FĂRĂ CÂINI !!!

„Noi, FLORIN BICA și ROBERTINO LUCIAN PETRE, am decis ca începând cu 20.03.2018, să întrerupem protestul prin GREVA FOAMEI”.

Protestul celor doi lideri sindicali, a avut ca bază lupta pentru apărarea drepturilor salariaților din domeniul relațiilor de muncă, sensibilizarea instituțiilor abilitate ale statului roman și stoparea abuzurilor multinaționalei TELEKOM, precum și a “colectivizării” salariaților în sindicate achiesate altor interese decât în folosul real al lucrătorilor.

SNTM a sesizat în repetate rânduri încălcări grave din domeniul relațiilor de munca către instituțiile abilitate de control cum sunt: ITM, Inspecția Muncii și Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

SNTM si BLOCUL NATIONAL SINDICAL („BNS”) a expus Ministrului Comunicațiilor („MCSI”), minister responsabil al acțiunilor deținute de statul roman (45,99%) în TELEKOM, precum către ANAF și Primului Ministru, posibile situații economice ilegale, din care rezulta ca de la privatizarea ROMTELECOM, pentru veniturile realizate din activitățile comerciale ale TELEKOM de cca. 1 miliard de euro, compania înregistrează pierderi, niciodată profit.

SNTM a petiționat inclusiv Președinția României cu privire la nerespectarea dispozițiilor legale în ceea ce privește dialogul social, din care rezulta ca în toate spetele sesizate, atât Președintele României cat și celelalte instituții  ale statului roman sesizate, nici măcar nu au catadicsit un răspuns în conformitate cu termen prevăzut legal de răspuns în 30 zile, darmite sa demareze un control abilitat.

In prealabil acțiunilor descrise mai sus, SNTM a sesizat conducerea acționariatului majoritar OTE din Grecia și Deutsche Telekom din Germania asupra încălcărilor repetate din domeniul relațiilor de munca, ale încălcărilor prevederilor CCM și nu în ultimul rând lipsa dialogului social real și transparent cu organizația sindicala SNTM.

TELEKOM a refuzat inclusiv negocierea unui nou cadru CCM, incidente fiind dispozițiile din Legea 62/2011, fiind interesați în determinarea salariaților și „colectivizarea” acestora în sindicatul achiesat altor interese.

Astfel, prin voința proprie, în conformitate cu drepturilor constituționale, FLORIN BICA și ROBERTINO LUCIAN PETRE, au declarat protestul prin GREVA FOAMEI.

In prima zi, respectiv data de 16.03.2018, orele 1200, FLORIN BICA și ROBERTINO LUCIAN PETRE s-au prezentat la locul „faptei” în Piața Victoriei nr. 1, în fata Guvernului României, având veste inscripționate diferit „STOP EXPERIMENTE”, respectiv „STOP DISCRIMINAREA”.

Momentul începerii protestului a fost relatat de putinele publicații libere care opinam ca încă mai au principii deontologice de informare a publicului cititor și care rezista probabil neînregimentate obedient la contractele de publicitate fabuloase plătite cu bani grei mass-mediei romanești.

Mulțumim pe aceasta cale publicațiilor www.Libertatea.rowww.Bursa.ro și www.IncisivdePrahova.ro care nu s-a abătut de la principiile deontologice de a-si informa cititorii despre GREVA FOAMEI din fata Guvernului României, în sensul în care statul roman și multinaționala TELEKOM se aflau în cauza.

Încă de la sosirea în fata Guvernului României, probabil datorita vestelor purtate, greviștii foamei au fost legitimați în repetate rânduri de către organele de forță ale statului roman, respectiv cele de paza ale Guvernului României, Jandarmerie, Politia Locala, Politia Circulației și cu certitudine filmați sau fotografiați de SRI pentru îndosariere. Așa au aflat cu stupoare ca trotuarul din fata Guvernului României este obiectiv militar, în niciun caz public.

Am fost somați sa ne deplasam, în caz contrar riscând o amenda și mutarea cu forța. Deoarece protestul nostru se adresa Guvernului României, ca fiind un ultim protest prin care am dorit sesizarea și sensibilizarea politicienilor asupra cauzei TELEKOM, anunțat fiind ca un protest pașnic, pentru a evita orice situație conflictuala, au convenit ca protestul sa aibă loc în diagonala cu „obiectivul militar” numit Guvernul României, respectiv la gura de metrou colt cu strada Paris.

Daca prima zi a fost însorită, aidoma spiritului liderilor de sindicat, cu fiecare zi vremea a devenit necruțătoare și implicit starea de sănătate s-a degradat progresiv, în cele cinci zile de protest.

la intervenția personalului medical al echipei de salvare de la nr de urgenta 112, au intervenit și au recomandat cu insistenta acestora, acordul pentru administrarea perfuziilor care sa-i readucă în parametrii minimi de sănătate.

In a 4-a zi, au depus la registratura Guvernului României, o petiție olografa prin care solicitau o întrevedere de dialog cu un reprezentant desemnat al Guvernului. Răspunsul consilierului de la Departamentul de Relații cu Publicul a venit prompt: se va răspunde în termenul prevăzut legal de 30 zile. Am înțeles astfel, ca protestul prin greva foamei trebuie susținut timp de minim 30 zile, în sensul în care iți dorești o expunere a revendicărilor prin dialog în fata unor reprezentanți care au jurat să își dăruiască toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respecte Constituția și legile țării, să apare democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. [art.82 alin. (2) din Constituția României]

In egala măsură cu instituțiile abilitate ale statului roman și reprezentanții acestora, multinaționala TELEKOM a procedat în oglinda, de parca au vorbit și au stabilit intre ei un mod de reacție identic. Ne întrebam retoric: cine conduce Romania? De aceea opinam ca ROMÂNIA ȚARA MEA, este un SAT FĂRĂ CÂINI.

Am concluzionat negativ ca nimeni cu autoritate nu da nici măcar doi bani pe dialogul social ori pe revendicări formulate prin înscrisuri. Însă, pozitiv, am descoperit ca lucrători din Jandarmeria Romana și echipajele de salvare care ne-au asistat în permanenta sunt oameni ca noi, profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, care ne-au oferit protecție și suport medical permanent, chiar excedând cadrului profesional, fiind umani și extrem de empatici cu cauza noastră.

Devoalam cu regret limbajul dublu, pe de o parte, al multinaționalelor precum Telekom, prin care susțin dialogul social, apartenenta la sindicat și protecția sau grija fata de proprii salariați și pe de alta parte, al politicienilor care ne prezinta ca „Romania este a romanilor”, dar în fapt nu fac nimic în mod concret pentru bunăstarea și propășirea neamului romanesc.

In decursul celor 5 zile de protest prin greva foamei am concluzionat ca în cei 28 ani de democrație, am fost mai degrabă slugăriți, decât slujiți de clasa politica românească și o parte a angajatorilor străini, marii investitori europeni ai capitalului romanesc.

Ne vedem în măsura, în calitate de cetățeni europeni, sa militam pentru respectarea drepturilor lucrătorilor și în Romania, pentru apartenenta la sindicat, pentru eradicarea discriminării, a abuzurilor săvârșite de companii mamut, de aceea vom continua acțiunea noastră de protest în toate formele permisive legal, la subsidiarele Europene al acționariatului OTE – DEUTSCHE TELEKOM. Suntem și mai determinați sa atragem atenția Europei fata de masurile pe care companiile din tarile de origine, le exercita în Romania asupra lucrătorilor.

In vara acestui an, ROBERTINO LUCIAN PETRE, în calitate de Prim Vicepreședinte al SNTM, urmează sa protesteze și pe continentul american, în fata sediului T-Mobile din Washington, în tara unde democrația și drepturile omului sunt respectate.

Pe acesta cale dorim sa mulțumim celor care ne-au fost alături în principiile sindicale de apărare a drepturilor lucrătorilor, cum sunt: sindicatul „SIER” din Ericsson Romania; Federației ANTIC, organizație sindicala reprezentativa la nivel național în sectorul IT&C; sindicatului „BOGDAN VODA” din Suceava; Partidului ROMANIA MARE prin Președintele interimar; SINDICATULUI subsidiarei Deutsche Telekom DIN CROAȚIA; ONG–ului doamnei Victoria Stoiciu; Federației FAMILIA CONSTRUCT și nu în ultimul rând colegilor și tuturor acelora care ne-au susținut prin prezenta sau moral în cele cinci zile de GREVA FOAMEI.

SNTM nu recomanda forme extreme de protest.  Însă, prin acțiunea noastră am dorit sa tragem un semnal de alarma ca lupta pentru drepturile și libertățile lucrătorilor, ale familiilor acestora trebuie oricând susținută și manifestata în toate formele legale, individual sau colectiv, mai ales prin organizații sindicale legal constituite și necorupte!

Doar împreună și uniți vom reuși sa avem un viitor mai bun de oferit copiilor noștri !!! (FLORIN BICA).

Mulţumim partenerului nostru media, ziarul Incisiv de Prahova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *