SURSE Tensiuni în coaliție/ De ce vrea să-l schimbe Dragnea pe Tăriceanu de la șefia Senatului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este tot mai deranjat de ambițiile politice al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care dorește să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor “indiferent de formulă”, au declarat pentru G4Media.ro surse din coaliție. Potrivit acestora, Dragnea ar fi dispus să meargă până la schimbarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului pentru a-i tempera liderului ALDE ambițiile prezidențiale. Atacul la funcția de președinte al Senatului ar fi planificat pentru sesiunea parlamentară din toamnă, urmând că Tăriceanu să fie înlocuit cu Șerban Nicolae.

“Dragnea se teme că Tăriceanu ar putea schimba tabăra și dorește să-l pună la colț”, au mai explicat sursele citate. Un alt motiv de tensiuni între cei doi este diferența tot mai mare din sondajele de opinie. Prăpastia este semnalată chiar de ALDE, care a defilat cu un sondaj de opinie realizat de Avangarde.

  • UPDATE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, ca încă nu s-a decis dacă va candida sau nu la prezidențiale: “Nu m-am hotărât dacă să candidez, dacă să nu candidez. Nu voi face anunțul de pe acum, asta trebuie făcut pe bază unei analize foarte serioase în baza unei analize a partidului”.

Gazeta de Sud a scris miercuri că, potrivit unui sondaj realizat în perioada 1-19 martie, numărul doljenilor care vor candidați separați este aproape egal cu al celor care vor candidat comun PSD-ALDE. În situația unui candidat comun, 48% îl vor pe Tăriceanu și doar 8% pe Dragnea. Într-un sondaj propriu al ALDE Dolj, fostul primar Antonie Solomon ar fi în cărți pentru un nou mandat, dacă mâine ar fi alegeri. Solomon a scăpat de problemele cu justiția și poate candida în 2020.

ALDE Dolj a prezentat miercuri rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în perioada 1-19 martie pe un eșantion de 1.000 de persoane cu privire la intenția de vot în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019. Potrivit GDS, întrebările au fost adresate telefonic, marja de eroare a fiind de 3%. Cetățenii intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE și PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor.

Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *