Război total Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă: „Solicit demisia premierului, nu face faţă”

Preşedintele Klaus Iohannis califică refuzul premierului Viorica Dăncilă de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni drept o greşeală şi îi cere demisia, pentru că nu face faţă responsabilităţilor funcţiei.

„Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de la partid şi în acest context îi retrag încrederea şi solicit, public, demisia premierului Viorica Dancilă. ” a afirmat preşedintele. „Au trecut aproximativ 3 luni de guvernare şi trag o concluzie, că doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă astfel guvernarea intr-o vulnerabilitate pentru România.”

„Viorica Dăncilă nu a înţeles rolul preşedintelui in politica externă a ţării,” a afirmat şeful statului, referindu-se şi la vizita controversată pe care şefa guvernului, alături de Liviu Dragnea, a făcut-o în Israel.

Nu este prima dată când preşedintele Klaus Iohannis cere demisia unui premier.

În iunie 2015, şeful statului a solicitat demisia lui Victor Ponta, după ce DNA a anunţat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier. Victor Ponta a anunţat la foarte scurt timp că nu se va retrage din funcţie.

Mulţumim realitatea.net!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *