Miting PSD în Capitală. Manifestanţii, în faţa Guvernului cu pancarte: Jos statul PARALEL, STOP abuzurilor din justiţie

Peste 400.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, care se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii, care sunt aduşi din toată ţara, să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. Mii de polițiști și jandarmi vor fi pe străzile Bucureștiului. De asemenea, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va survola zona.

UPDATE 20.18 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în jurul orei 20,15 în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul „împotriva abuzurilor”. El este însoţit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Timp de mai multe minute, preşedintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piaţa Victoriei, participanţii la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susţinere.

UPDATE ORA 19.51 Premierul Viorica Dăncilă, lideri ai Partidului Social Democrat, membri ai Guvernului şi mai mulţi parlamentari au ajuns, sâmbătă seară, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul „împotriva abuzurilor”.

Alături de premierul Viorica Dăncilă se află primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, miniştrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Lia Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Carmen Dan, Teodor Meleşcanu, primari de sectoare.

Se mai află în primele rânduri secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, între parlamentari se află Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Andreea Cosma, Cătălin Rădulescu, europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel. Se mai află alături de liderii PSD europarlamentarul Norica Nicolai.

UPDATE 19.10  Incidente înaintea mitingului PSD din Piaţa Victoriei

Pe trotuar, spre Calea Victoriei, s-a adunat un grup de aproximativ 50 de persoane care strigă „Justiţie, nu corupţie”, „Hoţii”, „Ce vrem noi, e şi pentru voi”. La un moment dat, ei au intrat într-un conflict cu jandamii, pentru că aceştia încercau să le explice că este o contramanifestaţie şi ar trebui să plece din zonă, scrie news.ro. Jandarmii au strâns rândurile până i-au determinat pe protestari să plece, însă pe Calea Victoriei s-au asezat pe jos, pe trotuar şi pe borduri, refuzând să iasă din piaţă şi continuând să scandeze împotriva PSD.

Manifestanţii au intrat în conflict inclusiv cu simpatizanţii PSD prezenţi la mitingul din Piaţa Victoriei, strigând unii la alţii şi determinându-i pe jandarmi să pună garduri între Piaţa Victoriei şi Calea Victoriei.

UPDATE ORA 18.57 Aproximativ 150.000 de persoane participă sâmbătă, în Piaţa Victoriei, sâmbătă la mitingul „împotriva abuzurilor”, organizat de PSD – ALDE.

Manifestanţii, veniţi din toate colţurile ţării, au umplut şi bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor.

Liderii Partidului Social Democrat, premierul Viorica Dăncilă, membri ai Guvernului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi mai mulţi parlamentari au ajuns, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei.

UPDATE 18.40 Zeci de mii de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru mitingul organizat de PSD – ALDE. Participanţii la miting flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar au desfăşurat şi un drapel al României lung, care este purtat pe o mare parte din suprafaţa Pieţei Victoriei.

Manifestanţii poartă pancarte pe care se poate citi: „Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră”, „Jos statul paralel”, „Vrem libertate”, „Ultima soluţie e în Constituţie”, „Am crescut veniturile românilor. Scuză-ne Klaus”, „Vrem Guvernul României, nu Guvernul meu”, „Prosperitate, nu securitate!”.

La miting sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ALDE şi ai PNTCD.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/peste-200-000-de-oameni-asteptati-la-mitingul-psd-din-piata-victoriei-alte-13-evenimente-au-loc-sambata-in-capitala_424173.html#ixzz5Hx2CLjVS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *