Este inadmisibil !!! Viorica Dăncilă a încurcat capitalele. Aflată în vizită la Podgorica, în Muntenegru, a declarat că este în Pristina, Kosovo

Ne facem de râs în toată lumea !!!Această doamnă Dancila ar trebui sa stea in țara ,este o problemă de bun simț !!!!Să mergi în străinătate si să confunzi orasul in care te afli, este prea mult !!!!Stați doamnă în țară, reprezentand Romania ,ne vor crede o țară de analfabeți …Vor râde si curcile de noi ….este inadmisibil…!!! Țara asta a avut oameni adevărați cu care ne mandream in lume …Dacă nu aveti simțul penibilului, măcar nu mai iesiti in lume …au ras muntenegrenii de noi ,le-ati încurcat capitalele…este rușinos, se învață in clasele primare la geografie…!!!!

Premierul a făcut gafa în cadrul declaraţiilor comune susţinute la finalul întrevederii cu omologul muntenegrean, Duško Marković.

Premierul a declarat: ‘Mă bucur să ma aflu la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru’, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a fost corectată de traducătorul oficial din Muntenegru, care a pronunțat Podgorica.

În plus, Guvernul din Muntenegru a tăiat momentul în care Dăncilă spune Pristina, din înregistrarea video a declarației de presă, postată pe pagina oficială de Youtube.

Guvernul României nu a postat deloc înregistrarea video. În schimb, pe pagina oficială de Facebook a Executivului român ultimul clip este primirea premierului Irlandei, din urmă cu o zi, de la Palatul Victoria.

Nu este prima gafă diplomatică a premierului României. În luna mai, Dăncilă a mers în vizită la Vatican. Atunci, Guvernul României a urcat pe canalul de Youtube un clip video fără sunet de la întâlnirea pe care premierul Viorica Dăncilă a avut-o astăzi cu Sanctitatea Sa Papa Francisc.

În presa italiană însă imaginile de la întâlnirea dintre premierul român şi liderul Bisericii Catolice au sonor și au arătat că Viorica Dăncilă l-a salutat pe Papa Francisc în „romgleză’, spunându-i: „Sfinția voastră, I am very glad for this opportunity’ (in trad. – „Sunt foarte bucuroasă pentru această oportunitate).

Ulterior, premierul României a apelat la un translator. Pe înregistrare se mai aude cum aceasta vorbeşte în limba română atunci când îi oferă liderului Bisericii Catolice cadouri. „Seminţe de mărar… iar aici o să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo’, spune Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *