O judecătoare, membră CSM, acuză presiuni: “Nu poți desființa o hotărâre judecătorească prin lege sau ordonanță de urgență”

Judecătoarea CSM Andreea Chiş acuză presiuni faţă de actul de justiţie prin intermediul dezbaterilor din jurul protocoalelor SRI. Magistratul a afirmat, într-un interviu acordat emisiunii „În faţa ta” de la Digi24, că nu este legal să fie desfiinţate prin lege anumite hotărâri luate în cazul unor dosare.

„Cred că este o presiune exercitată asupra actului de justiție și se aruncă categoric o lumină negativă asupra unor dosare definitiv soluționate. Nu cred că putem să afirmăm de plano că orice dosar în care a fost folosit protocolul înseamnă că a atras o hotărâre negală. Trebuie văzut de la caz la caz dacă vreo probă a fost administrată nelegal și dacă s-a folosit vreun protocol în sensul acesta”, a declarat judecătoarea Andreea Chiș la Digi24.

Întrebată dacă e legal ca o sentință definitivă să fie desființată printr-o lege, judecătoarea a fost categorică: „În niciun caz printr-o lege! Cu siguranță nu! Poți să prevezi un motiv de revizuire, dar nu poți să desființezi prin lege hotărârile”, a spus Andreea Chiș.

Pe de altă parte, Andreea Chiș este de părere că DNA trebuie să continue lupta anticorupție pe linia trasată în ultimii ani. Rolul procurorului-șef este unul important în economia dosarelor de corupție, pentru că șeful DNA este cel care aprobă trimiterea în instanță a unui dosar sau clasarea unei anchete, a arătat Andreea Chiș.

Sursa:www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *