Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade

Se încălzeşte, temperaturile ajung la normal şi vremea frumoasă cuprinde aproape toată ţara.

Mai pe seară, în zonele de munte şi în jumătatea de nord a Moldovei s-ar putea să vină câteva averse, iar maximele pleacă de la 22 de grade în depresiuni şi ajung la 32 de grade în sud-vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosferă plăcută, soare, foarte puţini nori şi temperaturi în creştere. Maximele ating pragul de 30 de grade şi mai încălzeşte puţin şi pe timpul nopţii.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Muntenei se anunţă o zi însorită şi mai caldă decât cea de marți. E puţin probabil să plouă, iar pe la amiază se ating 29…30 de grade- valori potrivite pentru acest moment al anului.

Încălzirea vremea se simte miercuri şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Avem soare în prima parte a zilei, însă mai târziu se-aduna norii şi pot aduce câteva ploi de scurtă durată, cu fenomene electrice şi vat activ.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aşteptăm vreme frumoasă, cu temperaturi agreabile, un pic mai ridicate decât marți. După-amiază apar ceva condiţii de ploaie, în special în zonele mai înalte.

În ţinuturile vestice avem o zi foarte plăcută. Norii apar destul de rar, nu sunt semne de ploaie şi maximele mai câştigă un grad-două faţă de marți.

Vreme bună găsim şi în Transilvania. Acum dimineaţă este răcoare, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat şi ceaţă. Până la ora 9 avem şi un cod galben de ceaţă densă pentru mai multe localităţi din judeţul Harghita. Apoi se încălzeşte treptat, dar pe la munte mai pot să apară scurte reprize de ploi zgomotoase.

Sud-vestul ţării are parte de vreme frumoasă. Nu prea zărim norii, iar şansele de ploaie sunt egale cu zero. Temperaturile continuă să crească, iar în sud-vestul provinciei se vor înregistra cele mai ridicate valori, în jur de 32 de grade.

Se încălzeşte şi în ţinuturile sudice. Atmosfera se menţine însorită; nu vorbim deloc despre ploi, iar temperaturile se apropie de 30 de grade.

Vremea în București

În Bucureşti, miercuri se încălzeşte, norii apar destul de rar şi maximă ajunge pe la 30 de grade.

Joi prindem încă o zi frumoasă, soare, un pic de vânt şi temperaturi potrivite perioadei.

Nici vineri nu prea zărim norii şi se face mai cald: după prânz se ating 32 de grade, la umbră.

La fl va fi şi sâmbătă: timp frumos, vânt activ şi o amiază călduroasă, cu 31…32 de grade în termometre.

Vremea la munte

Miercuri se încălzeşte şi în zonele de munte. Va domina atmosfera însorită, dar către seară, s-ar putea să apară câteva averse.

Ziua de joi, ne-aduce vreme bună şi temperaturi agreabile. Totuşi după-amiaza mai pot să vină câteva ploi de scurtă durată.

Vineri va fi soare dimineaţa, dar mai târziu se-aduna norii şi vor aduce averse locale, destul de consistente, cu vânt intens, poate şi grindină.

Sâmbătă instabilitatea creşte din nou după prânz şi vin alte ploi zgomotoase, în special în masivele din vestul ţării. Vor fi şi cantităţi mari de apă şi s-ar putea să cadă grindină.

Vremea la mare

Pe litoral se îndreaptă vremea, norii se risipesc şi o să avem o zi foarte plăcută, cu temperaturi în creştere.

Şi joi prindem vreme frumoasă, soare, câţiva nori şi briza activă.

Vineri se face puţin mai cald. Maximele din staţiuni ajung pe la 28 de grade, iar vântul devine mai insistent după prânz.

Sâmbătă avem vreme excelentă de plajă: cer senin şi temperaturi agreabile. Treptat se încălzeşte şi apa mării.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *