Declaraţii CUTREMURĂTOARE ale criminalului de la Săpoca: „Am crezut că sparg păpuşi”

Primele declarații ale lui Nicolae Lungu, bărbatul care a ucis cinci oameni în Spitalul de la Săpoca, i-au îngrozit pe anchetatori. Criminalul ar fi declarat că nu a realizat că lovește oameni și că a crezut că sunt niște păpuși.

Potrivit Libertatea, care citează surse apropiate anchetei, Lungu și-a dat seama de ce făcuse abia când a văzut sânge. „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat seama că am ucis oameni”, este declarația halucinantă a bărbatului.

Cinci persoane au murit şi opt au fost rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău.

Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au spus că personalul este insuficient şi este „inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Sindicaliştii au afirmat că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul Sănătăţii, fără a se lua măsuri. „A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că „pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde, într-un fel sau altul, în funcţie de responsabilităţile pe care le-a avut fiecare şi de rezultatul final” al controlului. Până la aflarea rezultatului raportului MS, DSP Buzău a decis amendarea medicului de garda de la Spitalul de Psihiatrie Sapoca cu suma de 1.000 de lei, pentru ca a internat un alt pacient in acelasi pat cu barbatul care a atacat 13 persoane, omorand cinci.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *