După 9 ore de audieri, soţia şi copiii lui Gheorghe Dincă au fost scoşi cu maşina din sediul DIICOT, pentru a evita presa

Anchetatorii continuă audierile în dosarul privind dispariţia fetelelor de la Caracal. Soția lui Gheorghe Dincă, dar şi copiii acestuia au ajuns joi la DIICOT pentru audieri. Avocatul familiei Luizei Melencu a depus plângere şi a cerut audierea Elenei Dincă, soţia lui Gheorghe Dincă, despre care a susţinut că ar fi locuit o lună în casa groazei, după răpirea Luizei. Joi dimineaţă, anchetatorii au reluat cercetările în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal. Se fac în continuare verificări pentru a vedea dacă găsesc şi alte probe şi indicii în dosarul privind dispariţia Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Până în momentul de faţă s-au depistat nu mai puţin de 85 de locuri suspecte.

UPDATE Fiii lui Gheorghe Dincă le-ar fi mărturisit procurorilor că tatăl lor se ocupa cu racolarea de fete tinere din satele sărace din împrejurul Caracalului, pe care le trimitrea în străinătate, informează România TV.

Gheorghe Dincă primea bani pentru aceasta, iar soţia lui nu ar fi străină de aceste activităţi.

_______

UPDATE Soţia şi fiii lui Gheorghe Dincă au ieşit de la audieri după aproape 9 ore, în jurul orelor 21.00. Ei au fost scoşi într-o maşină a DIICOT, pentru a evita incidentele de la intrare, când fiii lui Dincă i-au bruscat pe jurnaliştii strânşi în faţa Parchetului.

DIICOT a confirmat pentru România TV că cei trei au cerut să fie scoşi cu maşina pentru a evita presa, după ce soţia lui Gheorghe Dincă s-a speriat în timpulincidentelor de la intrare.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a declarat că fiii lui Dincă au făcut scandal, fiind nemulţumiţi că participa şi el la audieri.

„Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunţat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieţi şi o fată şi mama lor (…) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan. La unii am prins declaraţia mai spre final, am încercat să mai pun nişte întrebări, la alţii am avut de la cap la coadă, cum a fost la soţia lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime. Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soţia lui Dincăn – n.r.), a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii, a început să nege, să revină. Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declaraţiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declaraţia a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată”, a spus avocatul.

Tonel Pop a precizat că, din punctul său de vedere, soţia lui Gheorghe Dincă a distrus probe.

„În mod clar, şi prin ce a declarat şi ceea ce rezultă din ce au spus ceilalţi, această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenţie, voit, obligată. Din ce a declarat ea. Dar nu pot să ştiu, rămâne de dovedit, dacă cu intenţie, dacă din greşeală”, a explicat avocatul.

El a adăugat că, iniţial, membrii familiei au spus că Dincă era un soţ şi un tată bun, după care au început să „deconspire” anumite lucruri.

„În prima fază, au încercat această teorie: Dincă soţ bun, care aduce flori soţiei, care nu atinge decât cu o floare, după care, în momentul în care am început să pun întrebări, anchetatorii nu au fost deloc încântaţi, s-a întors tot ceea ce însemnau declaraţiile iniţiale, au început să deconspire anumite lucruri, unele grave, după care au încercat să revină şi numai prin întrebări succesive îşi mai recunoşteau nişte lucruri. Declaraţiile iniţiale sunt total schimbate”, a afirmat Pop.

______

Elena Dincă şi copiii lui Gheorghe Dincă au ajuns joi, înainte de prânz, la audieri la DIICOT Bucureşti. Familia lui Gheorghe Dinca nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliştii care îi aşteptau în faţa sediului DIICOT din Capitală. Mai mult, jurnaliştii au fost îmbrânciţi de fiii Gheorghe Dincă la intrarea în sediul DIICOT.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *