Atenție, șoferi! Luni începe ridicarea mașinilor parcate ilegal

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, va pune în aplicare, începând cu data de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371 / 26.06.2019.

„Subliniem faptul că acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitala şi vizează strict acele vehicule care staţionează neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulante sau maşini de pompieri, precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare.

Procesul de ridicare a maşinilor va fi unul continuu, 24/ 24 ore”, transmite Primăria Capitalei.

Dispunerea ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar se va face de către poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, iar ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, care îşi va desfăşura activitatea cu şase autospeciale de ridicare a maşinilor.

Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str. Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/ 24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poată fi eliberate la orice oră.

Ulterior, cetăţenii aflaţi în această situaţie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/ 9544 – Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/ 9752 – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a afla în care dintre cele două spaţii se afla autoturismele şi pentru a le putea recupera.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/ deţinătorului/ utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicarea şi transportul maşinilor vor fi:
– 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv
– 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore,

Începând cu data şi ora depozitării, va fi de 150 lei/ zi, iar plata pentru ridicarea şi depozitarea acestora se va putea face în numerar sau cu cardul, la spaţiul de depozitare.

Astfel, în funcţie de masă autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plăti cetăţenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.

Sursa:www.antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *