Atac sângeros la Lyon, doi bărbaţi s-au reprezit cu cuţitele asupra oamenilor. Cel puţin un mort şi nouă răniţi

Doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite au atacat sâmbătă după-amiază persoanele dintr-o parcare aflată în faţa staţiei de metrou Laurent Bonnevay, din Lyon.

Un bărbat înarmat cu un cuţit şi o ţepuşă pentru rotisor a atacat sâmbătă trecătorii într-o suburbie a oraşului francez Lyon, ucigând o persoană şi rănind alte opt, dintre care trei sunt în stare critică, transmite AFP, după ultimele anunţuri ale autorităţilor franceze. Atacatorul, despre care o sursă din poliţie afirmă că ar fi un refugiat afgan, a fost arestat. Primele relatări au evocat şi prezenţa unui al doilea atacator, informaţie care însă a fost apoi dezminţită de autorităţi. De asemenea, primul bilanţ al victimelor făcea referire la un mort şi şase răniţi, numărul răniţilor urcând apoi la nouă, iar ultimul bilanţ menţionează opt răniţi. Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani.

Un individ în staţia de autobuz 57 a început să lovească cu cuţitul”, a declarat reporterului AFP o fata cu tricoul plin de sânge. ”A reuşit să-i atingă, să-i deschidă burta unei persoane. I-a băgat unui băiat cuţitul în cap, i-a deschis urechea unei femei şi femeia mai avea puţin şi murea în staţie şi nimeni nu a venit să mă ajute’‘, mai spune fata plângând, potrivit relatării AFP.

Potrivit serviciilor de urgenţă, persoanele aflate la faţa locului şi care au reuşit să se ferească de atacator au fugit unde au putut, mai ales în autobuze, ceea ce a îngreunat operaţiunile de salvare. Circa 20 de persoane aflate în stare de şoc au fost preluate de serviciile de urgenţă.

UPDATE 1. Bilaţul revizut indică 9 răniţi, dintre care trei în stare gravă. Persoana decedată este un tânăr de 19 ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Poliţia l-a arestat pe unul dintre atacatori, după ce el a fost în prealabil imobilizat de mai mulţi trecători, dar bilanţul este sumbru: cel puţin un mort şi şase răniţi.

Agresiunea s-a petrecut la ora locală 16.25 (ora 17.25, ora României).

Presa locală scrie că individul prins de către mulţime ar fi orginar din Afghanistan.

Poliţia a împânzit zona, iar din cauza ambulanţelor şi a amşinilor cu jandarmi transportul public a fost dat peste cap.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *