Un bărbat a cheltuit averea fiului său pentru a contesta o amendă de 112 euro

Un britanic a cheltuit 30.000 de lire sterline (33.500 de euro) din economiile reprezentând moştenirea fiului său pentru a contesta fără succes în justiţie o amendă de 100 de lire sterline (112 euro) pentru exces de viteză.

Richard Keedwell, un inginer pensionat, în vârstă de 71 de ani, susţine că a fost în mod nedrept depistat cu o viteză de 56 de km pe oră într-o zonă în care era viteza era limitată la 48 de km pe oră, în timpul unei excursii la Worcester (vestul Angliei) în 2016, relatează BBC.

El a contestat amenda în instanţă, însă bătălia judiciară a durat trei ani, până când a pierdut în apel în august.

Bărbatul, care denunţă un sistem judecătoresc ”foarte deficitar”, a cheltuit ”cea mai mare parte” din cele 30.000 de lire sterline din moştenirea fiului său pentru a plăti cheltuielile de judecată şi onorariile avocaţilor.

”Regret că am cheltuit această sumă”, a declarat el pentru BBC. ”Am vrut doar să obţin dreptate”, a mai spus el.

El a angajat un expert în electronică care a explicat instanţei că radarul ar fi putut fi declanşat din greşeală sau de către un alt vehicul de pe banda adiacentă.

Crown Prosecution Service (CPS), însărcinat cu urmăririle judiciare în Marea Britanie, a declarat BBC că acest caz a implicat ”o multitudine de probleme” care au contribuit la prelungirea duratei sale.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *