Mită în coşul de gunoi la Permise Giurgiu. Cât dădeau candidaţii care nu ştiau să conducă

A izbucnit un scandal uriaş în judeţul Giurgiu. Şeful Serviciului pentru permise auto şi primarul din Valea Dragului, au fost reţinuţi 24 de ore, acuzaţi că ar fi luat mită.

Mai exact, ar fi pus la punct un sistem de eliberare a premiselor contra cost, fără să le pese că viitorii şoferi nu ştiu să conducă şi pot să omoare oameni nevinovaţi.

Traseul banilor începea cu instructorii auto, care îi dădeau mai departe poliţiştilor examinatori însă mita ajungea şi la şeful serviciului pentru permise auto Giurgiu, dar şi la Marin Mototolea, primarul localităţii Valea Dorului. Ce nu ştiau cei care îşi îndesau în buzunare banii din mită, era că ofiţerii DGA îi filau de luni bune.

Surse judiciare spun că mituitorii erau instruiţi să lase banii într-un coş de gunoi din sediul Serviciului pentru permise auto Giurgiu sau chiar sub biroul şefului. Mitică Văduva avea un tarif clar: pentru cei care voiau să sară rândul şi să intre la examenele auto mai devreme, fără să mai aştepte după programări, mita era de 50 de euro. Dacă un candidat nu era sigur pe el dar insista să ia permisul tariful era de 300 de euro. Iar dacă cineva dorea să-şi înmatriculeze maşina pe loc, lăsa 100 de euro. Procurorii DNA spun că doar primarul Mototolea a plătit de 4 ori mita pentru înmatriculare.

Anchetatorii încearcă acum să îi identifice pe toţi beneficiarii sistemului.

De altfel primarul Mototolea mai are şi alte dosare pe numele lui. A fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate care a cerut Parchetului din Giurgiu să-l cerceteze pentru posibile fapte de evaziune fiscală. În anul 2012 s-a ales şi cu un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce a lovit mortal un biciclist.

Livia Săplăcan, purtatorul de cuvânt al DNA: “Procurorii au dispus reţinerea lui Mitica Văduva şef serviciu sub aspectul săvârşirii a 10 infracţiuni de luare de mită şi a primarului Mototolea pentru 4 infracţiuni de complicitate.”

Ofiţerii DGA au pus sub urmărire penală alte 11 persoane pentru dare de mită sau complicitate.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *