ALERTĂ – Cod GALBEN în 28 de județe: se circulă cu dificultate pe trei autostrăzi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineață, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceață pentru București și 28 de județe.

Meteorologii avertizează că, duminică, până la ora 9.00, în București se se va semnala ceață care reduce vizibilitatea sub 200 metri.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă, duminică dimineața, pe Autostrada Soarelui, autostrăzile A1, A3 și pe drumuri din mai multe județe, vizibilitatea fiind redusă pe alocuri sub 50 de metri.

Tot până de ora 9.00 sunt vizate de avertizări județele: Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Brăila, Ialomița, Argeș, Buzău, Prahova, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, unde se va semnala local ceață ce va reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m.

Alte avetizări Cod galben de ceață sunt valabile până la ora 10.00 în județele Bacău, Botoșani, Suceava, Galați, Neamț, Vrancea, Iași, Vaslui, iar până la ora 10.30 în mai multe localități din județele Cluj, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

De asemenea, meteorologii avertizează că până la ora 11.00, se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m. în județele Covasna și Harghita.

sursa:stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *