Credite la bănci, accesate cu acte false. Grupare destructurată

O grupare specializată în obținerea de credite de la bănci, cu acte false, a fost destructurată de polițiști. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat 35 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova.

A fost vizată o grupare infracțională ai cărei membri sunt bănuiți de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Din investigații a reieșit că cei 9 membri ai grupării ar fi accesat credite de la bănci cu documente false. În fapt, începând cu anul 2018, aceștia ar facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de munca și nu realizau venituri. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu mai multor instituții de creditare, în valoare de peste 3.740.000 de lei.

Trei persoane reținute. Alte nouă, sub control judiciar

În urma perchezițiilor de ieri, au fost ridicate înscrisuri, medii de stocare și telefoane mobile.

Au fost puse în executare mandate de aducere, emise pe numele unor persoane domiciliate în București sau în județele Ilfov, Prahova, Argeș, Mureș, Neamț, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu și Ialomița.

În urma audierilor și a probatoriului administrat în cauză, trei persoane au fost reținute, iar pentru alte nouă s-a dispus măsura controlului judiciar.

sursa:dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *