Noul ministru PNL al Culturii: „Oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură”

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii propus de PNL din rândul specialiștilor săi, a debutat glorios în funcție.

Participând ieri la finalul Conferinţei de conservare-restaurare „Doina Darvaş” de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Gheorghiu ne-a anunțat că ministerul de resort se va reorganiza în sensul că dispare din titulatura sa „identitatea națională„( ce nevoie mai avem de așa ceva?!?).

Ne-a vorbit apoi despre „deprofesionalizarea” ministerului pentru că „în general, a înțeles” că specialiștii au fost înlocuiți cu „pile, nepoți, tot felul de oameni fideli partidului”. Urmează, probabil, ca toți cei care vor fi angajați de acum înainte în acest minister să fie anti- PNL, dacă fidelitatea față de partid este un criteriu condamnabil.

Apogeul valorii și erudiției domnului Gheorghiu a fost atins cu antologica frază „Şi acest lucru a dus la deprofesionalizarea ministerelor în general, în special la ministerul unde aceasta se evidenţiază mai mult, pentru că oamenii de cultură sunt mai uşor să îi citeşti că nu sunt de cultură.

Bogdan Gheorghiu este deputat PNL, a fost membru în Comisia de cultură din Parlament, are 44 de ani. La bază, este jurnalist și actor.

Oana Camelia Șerban, asistent universitar la Facultatea de Filosofie a Universității București, a comentat declarația lui Bogdan Gheorghiu pe contul său de Facebook: „Și inculții sunt mai ușor să îi citești, că n-au cultură”

sursa:qmagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *