Marius Budăi, acuze dure la adresa Guvernului Orban: Se joacă cu viaţa românilor

Marius Budăi a criticat Guvernul Orban şi a acuzat executivul că se joacă cu vieţile românilor prin declaraţiile legate de vârsta de pensionare sau de stoparea creşterilor pensiilor şi salariilor promise prin lege. 

„Cum noi am putut să creştem pensiile, să creştem salariile, aşa pot şi ei, dacă sunt responsabili. Ce fac ei acum, cu aceste declaraţii, că s-ar putea să crească vârsta de pensionare, că nu se ştie dacă vor creşte pensiile conform legii, e de neacceptat. Se joacă cu vieţile românilor.

Eu vă spun atât, că nu suntem în campanie electorală. De fiecare dată când PSD a fost la guvernare a produs plus valoare. O spun datele oficiale, nu Marius Budăi, fost ministru al Muncii”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Acuze la adresa ministerului Muncii

„Se petrec lucruri extrem de grave sub această conducere la Ministerul Muncii. Aceşti oameni îşi bat joc în continuare de nervii noştri, ai românilor, joacă alba neagră cu veniturile românilor. Noi am preferat să nu dăm bine la indicatori şi la cifre, iar acei oameni care au dreptul la pensii cu stagii aduse din ţări membre UE, chiar dacă le ţineam pe loc 18 luni, până râspundeau statele membre, aveau avantajul prescripţiei. Acum vrem să dăm bine la cifre şi dăm decizii de respingere pe bandă rulantă. Spre exemplu, dacă mâine vine un om cu stagiul de cotizare din Italia, ţară care răspunde greu, trebuie să facă iar alte cereri aici. Doamna ministru nu a fost în stare să ceară la rectificare bani pentru angajaţii ministerului. Asta este o problemă gravă. Nu putem să ne uităm într-o şedinţă de Guvern cum ministrul Muncii şi premierul fac un teatru ieftin. Nu pot să rămân impasibil când vorbim de viaţa oamenilor, fie salariaţi, fie pensionari”, a mai declarat Marius Budăi.

sursa:dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *