Acuzații grave la adresa producătorului de ciocolată Ferrero Rocher

Alunele din milioanele de bomboane produse de Ferrero Rocher care se vând în Europa cu ocazia acestui Crăciun ar putea să fi fost culese de copii care lucrează în fermele din Turcia.

Afirmația a fost făcută de rerezentanți ai unor organizații care luptă pentru drepturile omului și citați de The Guardian.

Ferrero, care este al treilea cel mai mare producător de ciocolată din lume, se străduiește să rezolve îngrijorarea legată de faptul că în fermele de unde sunt procurate alunele s-ar folosi muncitori copii.

Ferrero cumpără aproximativ 30% din alune din Turcia unde copii sunt folosiți la muncă.

Confrom celor mai recente date furnizate de Guvernul turc, în anul 2012 erau în jur de 900.000 de copii care munceau în diverse industrii, inclusiv agricultură. Din acest total, 11.300 aveau vârste de la 6 la 14 ani.

Piaţa biscuiţilor devine ring de box pentru Ferrero şi Barilla

Mulți copii care muncesc sezonier în agricultură nu merg la școală la începutul anului școlar iar în 2018, 67 și-au pierdut viața în accidente de muncă.

Într-o declarație oficială a Ferrero pentru The Guardia, compania spune că a luat la cunoștință de problema copiilor folosiți la muncă în Turcia și că sunt: ”hotărâți să prevină și să elimine munca copiilor în lanțul noastru de aprovizionare”.

Ferrero se apără spunând că nu deține și nici nu gestionează vreo fermă în Europa dar a lucrat cu fermierii pentru a asigura o bună agricultură și bune standarde sociale.

”Complexitatea lanțului de aprovizionare cu alune înseamnă că nu poate fi transformat de un singur actor. Cooperarea este absolut esențială pentru a aborda problema muncitorilor copii”, a mai explicat un purtător de cuvânt al Ferrero Rocher.

sursa:dcbusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *