Marcel Ciolacu, după majorarea accizei la carburanți: Guvernul Orban a început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat în urma deciziei Ministerului de Finanțe de a majora accizele la carburanți. Social-democratul susține că liberalii au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului.

„Este o mizerie ca marți seara, la ora 19.00, în timp ce românii se pregăteau de Revelion și guvernanții se întreceau în urări de bine, Ministerul Finanțelor să majoreze pe ascuns accizele la carburanți!

Practic, acești oameni au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului! Este exact ceea ce avertizam și speram să nu se întâmple!

PSD somează Guvernul Orban să înceteze bătaia de joc la adresa propriilor cetățeni și să stopeze practica adoptării pe ascuns a unor măsuri cu impact direct în viața tuturor!

Ne vom lupta cu toate armele în Parlament pentru a opri astfel de măsuri luate de acest guvern incompetent, ajuns la putere prin minciuni și manipulare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Accizele la carburanți, majorate

După ce legea de eliminare a supraaccizei a fost promulgată, luni, de către președintele Klaus Iohannis și promulgată în Monitorul Oficial, Ministerul de Finanțe a decis, marți, să majoreze accizele la carburanți.

Astfel, liberalii au hotărât că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar și că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, și au majorat accizele cu 9,11% comparativ de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial, cu 117 lei/1.000 l benzină și cu 107 lei/1.000 l la motorină, scrie Profit.ro.

https://mainnews.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *