Australian Open 2020. Simona Halep, victorie cu Jennifer Brady. Irina Begu și Monica Niculescu au fost eliminate

Simona Halep, locul 3 WTA, şi cap de serie numărul 4, a încheiat cu victorie primul său meci de la Australian Open 2020, primul turneu de Grand Slam al anului și o competiție în care sportiva din România a ajuns până în finală în 2018, atunci când a fost învinsă de Caroline Wozniacki. A fost un meci cu emoții, în prima parte, setul 1 încheindu-se la tie-break. La un moment dat, Simona Halep s-a dezechilibrat și a căzut, solicitând intervenția fizioterapeutului.

ACTUALIZARE 14:20  Adversara Simonei Halep în turul al doilea de la Australian Open 2020 va fi britanica Harriet Dart, locul 173 WTA, o sportivă venită din calificări. Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 2-6, 6-4, 7-6 (6), pe japoneza Misaki Doi, locul 82 WTA, în primul tur al Australian Open.

Harriet Dart are 28 de ani și se va întâlni pentru prima dată pe teren cu Simona Halep.

Simona Halep, primele declarații după victorie

„A fost un meci greu. Știam asta. Am mai jucat una împotriva celeilalte cu câteva luni în urmă şi am câştigat în trei seturi. Eram pregătită să joc cât mai mult posibil. Sunt foarte fericită că am trecut în turul al doilea. Să fii în turul al doiela aici, în Australia, este un sentiment foarte plăcut”, a spus Simona Halep, în aplauzele spectatorilor, care fluturau steagul României.

Ea a explicat ce a făcut diferit în setul al doilea, ceea ce a ajutat-o să obțină ușor victoria, după un prim set dificil: „În setul al doilea mi-am găsit ritmul puţin mai bine, am încercat să o mişc cât mai mult, pentru că în primul set am stat într-un singur colţ. Cred că am fost mai puternică şi am servit destul de bine în setul al doilea”, a explicat Simona Halep la interviul de pe teren.

Întrebată cum se simte, deoarece căzătura din timpul meciului a părut destul de urâtă, iar Simona avea un bandaj la încheietură, Halep a explicat: „Mă doare un pic încheietura mâinii, dar nu mă gândesc la ea acum, vreau să mă recuperez şi să mă răcoresc pentru a fi aptă în vederea meciului din turul al doilea”.

Apoi, Simona și-a adus aminte de o coincidență amuzată, sperând că va fi de bun augur: „Aşa a fost şi în 2018, m-am accidentat tot în primul tur, așa că poate pot să repet (ce s-a întâmplat atunci – n.r.). Nu se știe niciodată, dar deocamdată e o perspectivă prea îndepărtată pentru a mă gândi la ea”, a spus Simona Halep. În 2018, ea a ajuns în finală la Australian Open, dar a fost învinsă de Caroline Wozniacki.

Inevitabil, a fost întrebată și despre revenirea în echipă a antrenorului australian Darren Cahil. „Este un sentiment foarte frumos să-l am din nou în echipă pe Darren. Am o echipă bună şi le mulţumesc pentru că mă susţin în fiecare secundă, şi știți că nu e uşor”, a spus Simona Halep.

https://www.digi24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *