PNL NU VREA ca pensionarii să aibă parte de o viață decentă.

În urmă cu puțin timp, liderii Puterii și miniștrii Cabinetului Orban spuneau că se vor respecta legile în vigoare în ceea ce privește calendarul de măriri, atât pentru pensii, cât și pentru legea alocațiilor.

1. „Legile în România sunt obligatorii, nu sunt facultative” – (Klaus Iohannis, 27 noiembrie 2019)
2. ”La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenționăm să o aplicăm. De altfel e și puțin probabil ca în an electoral un parlament să modifice legea. Normal că vor crește pensiile” – (Ludovic Orban, 27 noiembrie 2019)

Zilele acestea:
1. Dacă există resurse financiare, (…) nu-mi place să mint. Şi dacă am fi vrut să mărim alocaţiile, nu am fi putut, pentru că Legea bugetului era deja publicată, intrată în vigoare la momentul la care a fost promulgată Legea de creştere a alocaţiilor” (Ludovic Orban, 19 ianuarie 2019)
2. (…) sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este „100%” sigură aplicarea acestei măsuri, deoarece „totul depinde de cum evoluează economia”. (Ludovic Orban, 19 ianuarie 2019)

Este scandalos că Orban nu vrea să dea banii pensionarilor DEȘI SUMELE SUNT ÎN BUGET. Nu există absolut nicio problemă de natură bugetară, ci strict una de voință politică. PNL NU VREA ca pensionarii să aibă parte de o viață decentă. Pentru că știe că voturile lor nu vin de-acolo. Orban vrea să-i pedepsească pe cei care votează PSD. Este singurul motiv pentru care PNL nu vrea în ruptul capului să pună în aplicare calendarul creșterilor stabilit de guvernul PSD.

Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *