Victor Costache nu neagă contractul cu Polisano: „Fiind un spital privat, nu se putea face un contract în zero”. Cum explică modificările la ordinul de ministru privind finanțarea cu bani publici a unor clinici private

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, susține că are aprobarea Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a profesa, în ciuda portofoliului de la Sănătate, contractul său fiind redus la minimul legal.

Întrebat despre situaţia sa de la Polisano, Victor Costache a afirmat că a fost transparent cu premierul încă din prima zi de mandat şi că ulterior a făcut o solicitare la Agenţia Naţională de Integritate.

„Când am preluat mandatul am fost foarte transparent cu primul ministru şi am fost sfătuit să fac o solicitare la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a vedea dacă pot ca ministru să-mi continui activitatea operatorie. Activitatea operatorie este importantă atât pentru pacienţii din regiunea Sibiu, deoarece operez în singurul centru de boli cardiovasculare, cât şi pentru profesia şi menirea mea ca medic pe acest pământ.   Este foarte simplu. Contractul a fost redus la minimul legal. Sunt încadrat cu normă de medic specialist şi toate intervenţiile sunt realizate pro-bono. Evident, întrcât este un spital privat, nu se putea face un contract în 0, deoarece nu se pot face contracte în 0 în spitalele private, dar s-a respectat toate prevederile legale şi am primit astfel aprobarea ANI, care este forumul suprem în România. Sunt ministrul Sănătăţii este normal să pot salva vieţi în weekend decât să mă duc la ski. Îmi pot dedica puţinul timp care-mi rămâne tratării pacienţilor mei care mă caută”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat documente care demonstrează că ministrul Sănătăţii Victor Costache operează în continuare la clinici private, şi că acestea beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister.

 

Conform publicaţei citate, modificările promovate de Costache şi guvernul din care acesta face parte vor transfera mai mulţi bani din fonduri publice către spitale private ca Sanador sau Polisano/Medlife. Este vizat inclusiv programul naţional de intervenţii cardiovasculare, la care participa în calitate de chirurg.

ucă în vacanţe”Jurnaliștii de la Libertatea scriu că ministrul Costache a introdus de la calculatorul său trei clinici private, printre care și Polisano Sibiu, în modificarea unor Ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritare ATI și Cardio.

”Este cel mai mare fake news. Chiar am adus ordinul de ministru care poate fi consultat pe site. Ordinul din 10 ianuarie 2020. Vedeţi că nu există nici Monza, nici Spitalul Polisano. Acuzaţia a apărut în această dimineaţă şi vom fi foarte transparenţi şi vom pune totul pe site. Este un ordin apărut deja. Probabil s-a falsificat vreun draft, este uşor de făcut, dar vedeţi, suntem în 30 ianuarie, nu am fi putut corecta acum ce este publicat în Monitorul Oficial pe 10 ianuarie 2020. Este o glumă ridicolă în cadrul acestei campanii de fake news. Vedeţi toate energiile negative pe care le declanşează un program onest de europenizare a sistemului sanitar”, a spus ministrul Victor Costache.

https://www.antena3.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *