Marcel Vela aruncă ‘bomba’: ‘Carmen Dan ştia de Caracal, primise un raport secret. Raportul este clasificat’

Ministrul Marcel Vela a vorbit, într-o pauză de la şedinţa-maraton de Guvern, despre neregulile din Poliția Caracal, aflată în atenția media după cazul Gheorghe Dincă.

Marcel Vela a precizat că fostul ministru Carmen Dan a fost informată despre aceste nereguli. „O spun pentru prima oară, este o știre. În 5 martie, ministrul de la vremea respectivă, doamna Carmen Dan, a fost atenționată de către Serviciul de Protecție despre ce se întâmplă la Caracal. Doamna ministru nu a luat nicio măsură. (…) Măsurile care estimăm că s-ar fi luat nu au avut nici o consecință pozitivă.

Se știa că la Caracal se promovează în mod subiectiv. Știa că soția soțului de fapt e concubină și de fapt divorțată formal. Aceste lucruri cu tot ce se întâmpla la Caracal au fost aduse la cunoștința ministerului”, a precizat Marcel Vela la România TV.

Întrebat dacă acel raport cuprindea și complicități ale organelor locale cu bandele care se ocupă de proxenetism și cămătărie, ministrul de Interne a precizat:

„Raportul este clasificat. Nu am posibilitatea să vă dau detalii. Vă spun că acest raport a arătat starea de fapt din Caracal”. Ministrul a mai anunţat că a ordonat o anchetă internă pentru a vedea cine nu acţionat pe baza acelui raport.

https://www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *