CNAIR semnează contractul de modernizare a centurii Bucureștiului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a invitat la sediul companiei antreprenorul Tirrena Scavi ca până vineri, 14 februarie 2020, să semneze contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura Bucureşti, sectorul DN2 (E85, Km 12+300) – A2 (Km 23+750), a anunţat, joi, compania.

„După semnarea contractului, urmează constituirea de către antreprenor a scrisorii de garanţie de bună execuţie şi aprobarea ei de către beneficiar, apoi va fi emis ordinul de începerea a lucrărilor. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, precizează CNAIR într-un comunicat remis AGERPRES.

Bugetul alocat şi aprobat pentru execuţia lucrărilor în cursul anului 2020 este de aproximativ 98 de milioane de lei (fără TVA).

CNAIR precizează că exproprierile efectuate până la această dată sunt în conformitate cu limitele stabilite prin proiectul tehnic aprobat.

„În cazul în care, pe parcursul execuţiei lucrărilor, se va constata că sunt necesare suprafeţe de teren suplimentare, antreprenorul va fi responsabil de pregătirea şi predarea către beneficiar a documentaţiei necesare în vederea promovării, de către beneficiar, a unei Hotărâri de Guvern pentru exproprierea suprafeţelor de teren suplimentare”, spun reprezentanţii companiei de drumuri.

În ceea ce priveşte sectorul A1 – DN7, urmare rezilierii de către CNAIR, în data de 21 iunie 2019, a contractului de proiectare şi execuţie este imperios necesară expertizarea tehnică, din punct de vedere calitativ şi cantitativ, a lucrărilor executate în cadrul contractului. Stadiul fizic al execuţiei lucrărilor, la data rezilierii, a fost de 86,5%.

„Procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de servicii de expertizare tehnica a fost demarată, iar preluarea amplasamentului de la vechiul antreprenor se va efectua după finalizarea expertizei tehnice şi emiterea Raportului de expertiza şi a documentelor de proiectare pentru lucrările de remediere. După preluarea amplasamentului se va proceda la demararea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea unui nou contract de execuţie lucrări în scopul finalizării lucrărilor conform proiectului tehnic aprobat”, menţionează compania.

sursa:dcbusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *