PROTOCOLUL de TRATAMENT pentru COVID-19. Document oficial de la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a dat ordinul pentru aprobarea protocolului de tratament a infecției cu noul Coronavirus, SARS-Cov-2. 

 
 
 

Conform documentului, una dintre concluziile citate din evaluarea făcută de către Wang și colegii săi în 2020 a fost că ”cloroquina medicament anti-malaric (…) este extrem de eficientă în controlul infecției cu 2019-CoV-2 in vitro”, dar și că datele ar trebui evaluate la pacienți care suferă de COVID-19. 


Un alt studiu, realizat de Gao și colaboratorii săi, tot în 2020, pe 100 de pacienți, a arătat că ”fosfatul de cloroquinaeste net superior placebo în inhibarea exacerbării pneumoniei, ameliorarea modificărilor imagistice pulmonare”, dar și că folosirea ei a diminuat răspândirea virusului și a scurtat evoluția bolii. 

Yao a descoperit că hidroxiclorochina este mai puternică decât cloroquina inhibând virusul in vitro. De asemenea, conform documentului, și lopinavirul sau ritonavirul au activitate anti-coronavirus in vitro, pacienți tratați având un risc mai mic de suferință respiratorie acută sau deces. Cercetătorii îl recomandă în faza incipientă a bolii. 

Remdesivir ”poate fi cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCoV”. 

Tocilizumabul poate fi folosit la un subgrup de pacienți cu forme severe la care există o inflamație excesivă. În schimb, nu se justifică în tratament, inhibitorii de neuraminidaza, oseltamivir, peramivir și zanamivir. 

https://www.dcnews.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *