Cum sa protejam afacerile online de atacurile cibernetice

In calitate de proprietar al unei mici afaceri in mediul online, te vei gandi ca este foarte mica probabilitatea ca tu sa fii cel vizat, in conditiile in care hackerii vizeaza sa tinteasca sume cat mai mari de bani.

Cu toate acestea, jumatate din atacurile cibernetice se intampla micilor companii. Restul sunt datorate unor neglijente sau erori umane. De ce? Pentru ca, de obicei, marile companii isi iau toate masurile de siguranta si securitate.

Update de platforma si plugin-uri – site-ul trebuie intretinut conform politicilor de securitate, prin actualizarea temei, platformei folosite si a plugin-urilor, pentru a acoperi orice vulnerabilitate.

Instalare certificat SSL – conexiunea criptata dintre browser si server este indispensabila, mai ales in conditiile in care pe site-ul online se stocheaza informatii cu caracter personal ale clientilor.

Scanare site si dispozitive de acces – site-ul si dispozitivele de acces trebuie scanate periodic cu programe specifice de identificare a vulnerabilitatilor si pentru potentiale fisiere infectate.

sursa:cybernet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *