Tăriceanu preconizează majorarea prețurilor

Călin Popescu Tăriceanu preconizează majorarea prețurilor la biletele de spectacol. Președintele Klaus Iohannis a declarat că 14 mai este ultima zi în care România se afla sub stare de urgență. Planurile pentru repornirea economiei țării au început să apară. “Cred că și autorități, și spectatori, trebuie să fim pregătiți să plătim un preț mai ridicat pentru supraviețuirea culturii românești, pentru că fără ea viața noastră nu e întreagă.“, spune Tăriceanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE nu este prea optimist în legătură cu desfășurarea spectacolelor și a meciurilor în mediul online. “Nu sunt adeptul teoriei care văd că încearcă să-și facă loc în mediul online: vom avea meciuri fără suporteri și spectacole fără spectatori. Nu cred nici o secundă că „like-urile” pot să înlocuiască aplauzele, deci trebuie să găsim soluții ca spectatorii să fie prezenți, fizic, la actul de cultură. Și dacă va trebui să fim mai puțini, cei care vom fi în sala de spectacole o să aplaudăm mai tare ca să-i suplinim pe cei lipsă.”, declară acesta într-un articol publicat de cotidianul.ro.

Cu toate astea, Călin Popescu Tăriceanu se bucură că România a devenit un actor important în industria cinematografică. Acesta speră ca țara să nu îți piardă renumele. “Sper ca odată ce transportul aerian își va reveni și lumea va reveni pe platourile de filmare. Este o industrie importantă pe care nu avem voie să o neglijăm.”, precizează liderul ALDE.

Tăriceanu preconizează că vor exista soluții. El prezintă care sunt variantele altor țări. Limitarea numărului de persoane, spectatorii vor avea măști și instalațiile de aer condiționat cu filtre suplimentare sunt câteva dintre acestea.

“Și autorități, și spectatori, trebuie să fim pregătiți să plătim un preț mai ridicat pentru supraviețuirea culturii românești, pentru că fără ea viața noastră nu e întreagă.”, încheie senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *