Marcel Ciolacu, din nou la spital după leșinul de duminică. De ce l-au văzut medicii de la Spitalul Militar

Marcel Ciolacu a ajuns din nou la spital, după ce duminică a leșinat în plină ședință. De data aceasta, președintele Camerei Deputaților a mers la Spitalul Militar, marți dimineață, pentru un nou set de analize.

Marcel Ciolacu și-a pierdut cunoștința pentru un moment, duminică, în timpul conferinței de presă în care prezenta măsurile propuse de PSD pentru repornirea economiei. El a fost transportat la spital unde pe lângă analizele obișnuite i s-a făcut un test rapid de coronavirus, care a ieșit negativ, și i s-au luat probe pentru testul realtime PCR. Marți dimineața, s-a întors la unitatea medicală, pentru continuarea investigațiilor, arată PSNews.

Reprezentanții Spitalului Militar „Carol Davila” au precizat într-un comunicat că liderul interimar al PSD a suferit un episod de leșin.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă.

Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru. Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică” se arată în comunicat.

Marcel Ciolacu a ajuns duminică la spital iar medicii i-au recomandat să evite stresul.

„La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stresului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *