Șomajul tehnic va fi plătit și după 1 iunie, în anumite condiții. Ludovic Orban estimează 700.000 de șomeri

Șomajul tehnic va fi plătit și după data de 1 iunie pentru sectoarele care nu-și pot încă desfășura activitatea din cauza restricțiilor de combatere a coronavirusului. Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va suporta 35-45% din salariile angajaților care se întorc la muncă din șomaj tehnic, ca măsură de ajutor pentru reluarea activității economice a companiilor.

Ca o regulă generală, șomajul tehnic va fi plătit până la 1 iunie, a spus Ludovic Orban. Ca o excepție, după această dată se va plăti șomaj tehnic, însă „numai pentru domeniile unde se vor menține restricțiile, cum este domeniul spectacolelor, cum sunt restaurantele“, a explicat prim-ministrul.

Guvernul caută resurse financiare pentru reluarea activității economice, dar și măsuri de ajutor pentru companii, ca să poată plăti angajații reveniți la muncă a anunțat premierul Ludovic Orban marți dimineață, la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social.

Datele arată că în afară de 300.000 de oameni care au fost trimiși în șomaj tehnic, mai sunt câteva sute de mii care s-au întors din străinătate.

„Estimăm 650.000 – 700.000 de cetățeni care își vor căuta un loc de muncă”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24. Guvernul caută surse de finanțare pentru ajutorarea acestora și repornirea economiei.

„Resursele financiare le căutăm în toate sursele posibile, finanțatori, fonduri europene, emisii de titluri pe piața internă și internațională, resurse financiare private“, a explicat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *