Ministerul Lucrărilor Publice se depolitizează. Toți angajații vor susține un concurs, iar aproape 300 pleacă acasă

Ministerul Lucrărilor Publice se depolitizează iar aproape toate posturile vor fi scoase la concurs, a comunicat ministrul Ion Ștefan. Aproape 300 de oameni urmează să fie dați afară în noua schemă de personal.

Reorganizarea ministerului „intră în linie dreaptă” o dată cu hotărârea de guvern care prevede acest lucru, iar posturile din MLPDA vor fi scoase la concurs, a precizat ministrul Ion Ștefan, la B1TV.

„Astăzi a apărut în Monitorul Oficial hotărârea de guvern cu privire la organizarea şi organigrama ministerului. Odată cu apariţia în Monitorul Oficial intrăm în linie dreaptă cu reorganizarea ministerului. Vom reorganiza din temelii ministerul, aproape toţi angajaţii ministerului vor fi nevoiţi să participe la concurs. Toate posturile din minister vor fi scoase la concurs. Au fost 1.020 de posturi în minister, vor rămâne 765 de posturi. Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajaţi în minister. Putem să ne oprim şi mai jos. Îmi doresc un concurs deschis, să poată participa şi opinia publică”, a spus ministrul Ion Ştefan.

Prin concurs „deschis”, ministrul Ion Ștefan a explicat că își dorește transparența concursului, care ar putea să fie transmis online. Totul se face în scopul depolitizării în Ministerul Lucrărilor Publice, a mai spus demnitarul.

„Nu există nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu ar fi fost politizat 100%, chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau Y, între timp s-au decolorat sau s-au vopsit şi nu ştim exact de unde şi cum au mai apărut. Aş vrea să înţelegeţi că în aceste şase luni am avut ocazia să văd mai în profunzime ministerul, să constat lucruri pe care nu s-ar fi meritat să le faci la nivel de minister. Să cumperi tu o barieră de intrare în minister cu 13.000 de lei şi să plăteşti mentenanţa 11.000 de lei/an…”, a exemplificat Ion Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *