CTP dezvăluie: Oricare ar fi schema de remaniere, un ministru nu se va mișca din guvern!

Cristian Tudor Popescu nu are informații despre o posibilă remaniere a guvernului Ludovic Orban, dar este sigur că oricare ar fi miniștrii vizați de o asemenea măsură politică, unul singur nu se va mișca din echipa premierului.

„Nu am niciun fel de date, nu am informații în legătură cu o posibilă remaniere, dar pot să emit o conjectură – o conjectură înseamnă o ipoteză (…) – și anume că oricare ar fi schema de remaniere, un ministru nu se va mișca de-acolo. Cel puțin unul nu se va mișca”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, vineri seara, în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

Gazetarul a dezvăluit cine este această persoană: Bogdan Gheorghiu, de la Cultură. Și-a argumentat apoi, cu ironie, ipoteza într-un dialog cu jurnalistul Claudiu Pândaru:

Claudiu Pândaru: Puțin cunoscut publicului larg…

CTP: Da, dar autorul unei cugetări shakespeariene. Va rămâne, să știți, în istorie.

Claudiu Pândaru: Cred că știu la ce vă referiți…

CTP: Da. Păi, spuneți dvs…

Claudiu Pândaru: Nu pot să vă răpesc această plăcere. Vă rog…

CTP: Credeți că e o plăcere să prefirăm astfel de…? Haideți s-o spunem. Deci, domnul acesta, ministrul culturii, a spus: distanțarea, distanța socială în „Take, Ianke și Cadîr” e cu totul altceva decât distanța socială în „Romeo și Julieta”! Vorbind despre posibilitatea de reluare pe scenă a pieselor de către actori. Deci, nu! Domnul acesta este mult iubit de premierul Orban și nu va fi mișcat de acolo niciodată! Cu ceilalți se poate întâmpla orice.

Claudiu Pândaru: Să înțeleg că și la nivel guvernamental distanța intelectuală…

CTP: …se păstrează. Se păstrează, da, prin domnul Gheorghiu!

Editor: Luana Păvălucă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *