Fostul episcop de Huşi Corneliu Bârlădeanu a fost arestat pentru viol și relații sexuale cu un minor

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Pe numele său de mirean Corneliu Onilă, el este acuzat de viol și agresiune sexuală. Alături de el Curtea de Apel Iași l-a arestat și pe complicele său, Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

Avocatul lui Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia, relatează publicația Știri pe Surse.

Fostul episcop de Huşi este cercetat pentru agresiune sexuală continuată, victimă fiind un minor, au anunțat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Corneliu Onilă este cercetat şi pentru viol, iar Sebastian Jitaru e cercetat pentru trei infracţiuni de viol.

Corneliu Bârlădeanu arestat. După ce a fost reținut joi pentru 24 de ore, Corneliu Onilă a primit vineri mandat de arestare. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a fost audiat. Fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Sebastian Jitaru este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că are o înregistrare în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor.

Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *