Trump amenință că va muta convenția republicană din Carolina de Nord

Donald Trump a afirmat că și-ar putea schimba decizia dacă guvernatorul democrat Roy Cooper acceptă condițiile impuse de el.

Donald Trump cere ridicarea restricțiilor

Liderul de la Casa Albă a cerut guvernatorului statului Carolina de Nord să ridice restricțiile impuse astfel încât să permită „prezența deplină” la eveniment.

Într-o serie de tweet-uri, Trump a declarat că guvernatorul Cooper nu a ridicat măsurile. El a adăugat că nu poate garanta că până la sfârșitul lunii august,  miilor de republicani li se va permite să fie prezenți la adunare.

„Cu alte cuvinte, am cheltui milioane de dolari pentru construirea arenei la un standard foarte ridicat fără să știm măcar dacă guvernatorul democrat va permite Partidului Republican să ocupe pe deplin spațiul”, a scris Donald Trump.

Președintele american a adăugat că guvernatorul Cooper trebuie să ofere „imediat” un răspuns dacă va fi permisă ocuparea completă.

Vicepreședintele Pence a întărit amenințarea președintelui. El a afirmat luni dimineața pentru Fox și Prietenii că așteaptă să colaboreze cu guvernatorul Copper, însă au nevoie de un răspuns rapid.

Luni după-amiază, biroul lui Cooper a replicat pe contul său că oficialii de sănătate ai statului „ își vor revizui planurile în timp ce iau decizii cu privire la modul de organizare a convenției la Charlotte.”

De ce insistă președintele să afle un răspuns imediat

Donald Trump insistă să afle un răspuns oficial pentru că cei care vor să candideze nu devin candidați oficiali până când nu sunt anunțați în cadrul convenției lor națională. Asemenea evenimente sunt o parte cheie a procesului electoral înainte de votarea din 3 noiembrie.

Domnul Trump vrea să obțină un al doilea mandat în funcție. Mai ales că nu există alți republicani care vor să candideze.

Democrații și-au mutat convenția pentru jumătatea lunii august din cauza situației actuale. Fostul vicepreședinte Joe Biden este candidatul prezumtiv democrat. După ce senatorul Bernie Sanders a devenit ultimul candidat care a părăsit cursa în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *