Ludovic Orban: PSD și Pro România sunt vinovate de instigarea populației la nerespectarea regulilor

Ludovic Orban consideră PSD vinovat de instigarea populației la nerespectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. Același lucru îl crede premierul și despre formațiunea lui Victor Ponta, Pro România. Prim-ministrul a izbucnit după două zile cu creșteri ale cazurilor de coronavirus. Au fost 460 de noi îmbolnăviri joi și 411 raportate vineri.

Ludovic Orban consideră PSD vinovat. El a atacat direct conducerile PSD şi Pro România, potrivit ziarului „Adevărul”.

„Condamn public atitudinea iresponsabilă a liderilor politici în special din zona PSD şi Pro România, care au instigat permanent cetăţenii la nerespectarea regulilor, care au bagatelizat pericolul generat de acest virus, care au avut demersuri sistematice de a lipsi autorităţile de pârghiile necesare pentru a lupta contra epidemiei. În ceea ce ne priveşte pe noi, ne facem datoria în continuare. Toate autorităţile statului vor fi mobilizate pentru a păzi viaţa şi sănătatea cetăţenilor români”, a spus premierul Ludovic Orban.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că România ocupă locul 3 în Europa privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus, fiind depăşită doar de Suedia şi Portugalia.

Grecia şi Cipru au valori foarte mici, deci în cazul lor nu mai este vorba despre transmitere comunitară, a explicat profesorul Rafila.

„Este un indicator care este luat în considerare la nivelul Comisiei Europene, care aprecază gravitatea situaţiei într-o ţară membră a Uniunii Europene. Acest indicator se numeşte incidenţă cumulată şi se referă la numărul de cazuri înregistrat la 100.000 de locuitori în decurs de 14 zile. România se găseşte în momentul de faţă pe locul 3, după Suedia şi Portugalia ca şi număr de cazuri la 100.000 de locuitori”, a spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *