Primăria Sectorului 6, 45 de contracte în 3 zile

Primăria Sectorului 6 a încheiat în decursul a trei zile un număr de 45 de contracte. Ciprian Ciucu spune că va găsi o soluție pentru ce se întâmplă acum.

“Primăria Sectorului 6 a încheiat 45 de contracte, în valoare de peste 1,6 milioane lei. Cu o singură firmă, prin achiziție directă. Am crezut că nu am citit bine. Peste 3 luni vin la primărie! Voi găsi bugetul deja distribuit, angajat, predat. Dar voi găsi eu o soluție si îl voi deparazita. Domnu’ Mutu, aveți cuvântul.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Consilierul general al Municipiului București a atașat postării un articol ce oferă mai multe informații. Potrivit articolului din hotnews.ro, firma cu care Primăria Sectorului 6 a încheiat cele 45 de contracte se numește Kardinale Luxury Furniture. Aceste contracte vizează achiziția de mobilier pentru laboratoare școlare de fizică, biologie, chimie și IT: Mobilierul va ajunge în școlile din Sectorul 6 al capitalei.

Deoarece este vorba de un număr mare de obiecte, procedura ideală ar fi fost cea de licitație și încheierea unui acord cadru sau un contract mare. Dar primarul sectorului 6, Gabriel Mutu a preferat să evite licitațiile. Astfel, contractele mari au fost sparte în contracte mai mici pentru a nu depăși plafoanele pentru achizițiile directe. Cele 45 de contracte sunt cuprinse între 5000 și 46.986 lei și însumează 1,662.793 lei. Potrivit hotnews.ro, un scaun de birou a fost achiziționat cu 529 lei, iar o bancă individuala de IT cu 579 lei.

Societatea cu care Gabriel Mutu (PSD) a încheiat contractele a fost înființată în 2010 de către Ispasiu Traian. Acesta mai deține și lanțul de cafenele Caffe Tabiet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *