Robert Cazanciuc a numărat ordonanţele de urgenţă ale cabinetului Orban. Câte astfel de acte a emis Guvernul în şase luni

Senatorul PSD a precizat că Parlamentul trebuie să îşi fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonanţelor de Urgenţă emise de guvernul actual, „incapabil să ia măsuri de relansare a economiei ţării”.
„În Monitorul Oficial al României tocmai ce s-a publicat OUG 100! Da, stimaţi concetăţeni, în numai 6 luni Guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată!”, a postat Robert Cazanciuc, pe pagina de Facebook a PSD. 

Ce spunea Ludovic Orban anul trecut

Robert Cazanciuc a reamintit că, în 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea că „mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului”, iar la începutul mandatului de premier afirma că nu va adopta ordonanţe de urgenţă în exces pentru modificarea legislaţiei în vigoare şi va implementa recomandările Comisiei de la Veneţia. 
„Dar în noiembrie 2019, când au preluat guvernarea, salvatorii liberali ai democraţiei nu au pus capăt «abuzului» de ordonanţe de urgenţă pe care îl invocau. Dimpotrivă, l-au consolidat! Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanţelor de urgenţă. Au fost atunci adoptate 25 de ordonanţe, deşi, la începutul şedinţei de Guvern, pe ordinea de zi figurau doar două”, a afirmat Robert Cazanciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *