SUA: protestele Black Lives Matter au dus la creşterea numărului de cazuri COVID-19

„Nu avem un număr exact, dar ştim că este un factor care a contribuit. Desigur, este dificil să spunem exact pentru că, pe lângă oamenii care au ieşit la aceste proteste am văzut şi o mişcare sporită din alte motive ”, a declarat Angell, citată de CNN.

Ea a explicat că odată cu răspândirea comunitară, este posibil ca oficialii din domeniul sănătăţii să nu mai poată distinge exact locul în care ar fi putut fi expusă la virus o anumită persoană, scrie mediafax.ro.

„Este foarte probabil, având în vedere numărul crescut de cazuri, ca unele dintre aceste persoane să se fi aflat într-o aglomeraţie la unul dintre proteste”, a declarat anterior Barbara Ferrer, directorul de departamentului de Sănătate Publică din Los Angeles.

Provincia Sacramento a raportat cel puţin trei cazuri individuale care sunt aparent legate de proteste, a anunţat Departamentul de Sănătate Publică din California.

California este unul dintre statele americane cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele zile. Vineri, au fost raportate 5.440 de noi cazuri şi 80 de decese. În total, la nivelul întregului stat sunt 201.004 persoane confirmate pozitiv de la izbucnirea pandemiei. Doar New York are mai multe cazuri, potrivit worldmeters.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *