Robert Negoiţă, atac dur la Bădălău: Un condamnat pentru furt verifică bugetele publice ale României

Robert Negoiţă afirmă într-o postare pe Facebook că atmosfera în PSD este „aproape la fel de irespirabilă” ca pe vremea lui Liviu Dragnea, al cărui locotenent ar fi Niculae Bădălău.
El îl acuză pe Bădălău că a modificat legea în folos propriu, în aşa fel încât să poată ocupa această funcţie, arată digi24.ro.. 
„Bădălau, Lupul pus de Parlament de pază la oi
Ocupat până peste cap cu treburi administrative, a trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre mişcările de pe scena politică. Ei bine, ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României mă obligă pur şi simplu să iau atitudine.
Pe scurt, în plină pandemie, cu recesiunea şi criza economică la uşa ţării, parlamentarii şi-au făcut timp pentru a mai pune la cale un şmen politic incredibil pentru anul 2020: numirea locotenentului Dragnist, Bădălau, în poziţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, direcţia de Audit.
O mârşăvie politică premeditată, adică, într-o lume normală, un lucru cu atât mai grav. Asta dacă ne gândim la faptul că acest personaj, pe care-l consideram uitat şi dispărut, a modificat legea de funcţionare a acestei instituţii vitale a Statului Român, atenţie, special pentru a putea el să ocupe această funcţie. Iar pohta ce a pohtit… i s a îndeplinit cu concursul parlamentarilor…
Ce ne spune nouă, celor care credeam că aceste vremuri au apus, această realitate tristă? În primul rând că în PSD-ul post Dragnea aerul a rămas aproape la fel de irespirabil, tranzacţionarea funcţiilor publice mergând în continuare de minune, chiar şi de pe băncile opoziţiei. Ne mai spune că un individ ca Bădălau poate modifica legi în Parlamentul României!!!, pentru ca, în final, să poată beneficia de ele. Ne mai spune şi că un om condamnat pentru furt (a se vedea episodul sacilor de grâu de la CAP) poate ajunge acum să fie cel care verifică bugetele publice ale României, dar şi că nu trebuie să ştii carte, să fii de meserie, ci că trebuie doar să poţi să modifici legea pentru a ajunge acolo unde vrei. Pe când un sculer matriţer la Ministerul Sănătăţii?
În fine, ceea ce este cu adevărat revoltător este că acest Bădălau a fost votat cu, atenţie!, 294 de voturi pentru… adică, un adevărat consens politic. Deci, nu putem avea consens politic când e vorba despre infrastructură, despre reforme în sănătate sau educaţie, despre măsuri economice absolut necesare, dată fiind criza ce stă să vină, dar consensul e găsit imediat atunci când trebuie sfinţită o combinageală politică imorală şi urât mirositoare.
Asta e România normală? Asta e ţara în care vrem să trăim? Şi ne mai mirăm că întreaga clasă politică din România are o imagine proastă în societate… Este încă prea bună, dacă ţinem cont că astfel de combinaţii emană din Parlamentul ţării un damf insuportabil”, a scris Robert Negoiţă marţi pe Facebook.
Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat luni aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu, pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, şi Niculae Bădălău (PSD), pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.
Niculae Bădălău a fost votat cu 294 de voturi „pentru”, iar 55 de parlametari au votat împotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *