Un tânăr de 28 de ani, cu probleme psihice, a fost legat cu lanțul de un copac din curte de către tatăl vitreg

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat că şi-a legat de un copac din curtea locuinţei fiul vitreg în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu afecţiuni psihice, transmite Agerpres.

După ce reprezentanţii Primăriei Cozmeşti au văzut tânărul legat cu un lanţ şi au chemat la faţa locului poliţişti şi reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă, au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de privare de libertate în mod legal, suspectă fiind mama tânărului, dar în urma anchetei s-a stabilit că cel care l-a legat pe tânăr este de fapt tatăl vitreg al acestuia.

„Faţă de un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Tânărul de 28 de ani a fost descoperit, marţi, legat cu un lanţ de un copac din curtea locuinţei, de asistentul social din comuna Cozmeşti.

„Am fost sesizaţi prin apel la 112 de la primarul comunei că cineva din aparatul primăriei a văzut o persoană legată de un copac, chiar în curtea locuinţei familei sale. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. În cauză sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În cazul în care vor pune în evidenţă şi alte fapte de natură penală, vor fi luate măsurile legale”, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, deoarece mama era depăşită de situaţie, dar la momentul respectiv nu a fost găsit niciun loc disponibil în centrele pentru persoane cu dizabilităţi. Potrivit acestora, când a fost identificat un astfel de loc, către primărie au fost comunicate documentele necesare în vederea întocmirii dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus, deoarece mama tânărului, care este asistent personal pentru fiul său, ar fi refuzat.

Specialiştii din cadrul DGASPC Vaslui efectuează propria evaluare în acest caz, urmând să stabilească măsurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *