Mihai Trăistariu îl acuză pe Costi Ioniță de destrămarea trupei Valahia. „Aveam 19 ani și eram copil”

Mihai Trăistariu a cunoscut succesul de tânăr, încă de pe vremea când se afla în trupa formată de Costi Ioniță, Valahia. El în acuză pe compozitor de destrămarea trupei, după 4 ani de succes.

Trupa Valahia

Mihai Trăistariu (40 ani) a devenit cunoscut la 19 ani. Cânta pe atunci cu trupa Valahia, a lui Costi Ioniță. După patru ani de succes pe scenă, trupa s-a destrămat. ”Aveam 19 ani și eram copil, trăiam succesul. M-a luat puțin valul și am avut senzația că nu o să mai am probleme cu banii. După patru ani am spart trupa, că nu ne-am mai înțeles cu Costi Ioniță. A fost o ceartă”, a declarat Mihai pentru Antena Stars. Totuși, cântărețul și-a croit singur un drum. De atunci are o carieră frumoasă pe cont propriu. În 2006 a reușit să aducă României cele mai multe puncte la Eurovision, 172 de puncte, și locul 4 în clasament la ediția de la Atena, Grecia. Melodia lui, ”Tornero”, compusă de Eduard Cârcotă, era pe buzele tuturor. Datorită ei și a prestației sale, Mihai a devenit cunoscut în mai multe țări din Europa, dar nu numai, unde ”Tornero” s-a auzit în mai toate cluburile. A încercat ani de zile să revină pe scenă la Eurovision și speră ca într-o zi să găsească rețeta potrivită, scrie click.ro.

Care a fost formula inițială a trupei

Valahia a activat în perioada 1998 – 2004. Printre videoclipurile intens difuzate ale acestei formații se numără: „Banii și fetele”, „La mare, la soare”, „Banana”, „Why”, „Singur”, „Scufița”, „Mama” etc. Valahia a fost înființată în vara anului 1998, fiind formată din trei membri: Dorin Topală, Costi Ioniță și Laura, aceasta din urmă părăsind relativ repede formația, pentru a se dedica în totalitate muzicii de operă. Trupa s-a refăcut prin cooptarea lui Mihai Trăistariu, câștigător la secțiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. În luna mai 1999, apare primul album al trupei, intitulat „Valahia”. În noiembrie 1999, Costi Ioniță părăsește formația și se dedică carierei solo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *