Germania susţine aderarea României la Schengen. Ambasadorul german la Bucureşti: Am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel

„Germania a susţinut întotdeauna România cu acest obiectiv şi nu doar în termeni abstracţi. În cursul acestui proces, am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel, cum ar fi să începem cu intrarea aeroporturilor în Schengen”, a declarat Cord Meier-Klodt în cadrul conferinţei de lansare a preşedinţiei Germaniei la Consiliul Uniunii Europene, organizată vineri la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
„Nu am atins obiectivul încă (…), dar să lucrăm în acest sens. Susţinem obiectivul”, a adăgat acesta.
La aceeaşi conferinţă a participat şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu care a subliniat că ar fi „o mare realizare pentru spaţiul Schengen ca România şi Bulgaria să fie înăuntru, decât în afara sa”.
Parlamentul European a solicitat statelor membre şi Consiliului Uniunii Europene să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen, intr-o rezoluţie adoptată vineri. La vot, marea majoritate s-a exprimat în favoare, cu 520 voturi „pentru”, 86 „împotrivă” şi 59 abţineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *