Nelu Tătaru, reacție după decizia CCR: „Carantina și izolarea rămân RECOMANDĂRI!”

Motivarea este una foarte simplă – textele de lege privind internarea obligatorie și carantina sunt lipsite de claritate și previzibile. În plus, acestea au și un caracter incert și precipitat și nu oferă garanții privind respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale.

„Țin să menționez că lucrăm la un proiect de lege și avem acea rugăminte ca toți factorii implicați, Parlament, opinia publică, să se implice activ pentru a gestiona o situație pe care în acest moment o controlăm. Tot ce ține de carantină, tot ce ține de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical. (…) Recomand corpului medical ca fiecare pacient să beneficieze de explicație vizavi de carantină, vizavi de boală transmisibilă, vizavi de izolarea la domiciliu. Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază ”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a spus că „în acest moment nu avem pericolul instituirii stării de urgență”. Totodată, recomandările acestuia sunt ca populație și agenții economici să respecte regulile. „Avem focare de COVID în toată țara”, a atras atenția Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *