Rezultatele finale la sesiunea specială a Evaluării Naţionale, afişate sâmbătă

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională (sesiunea 2020) s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Examenul a început luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi – 170 prezenţi). Marţi s-a desfăşurat proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi – 181 prezenţi în sală), iar miercuri – proba de limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi – toţi au participat la examen).

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a organizat o etapă specială de Evaluare Naţională pentru elevii care nu au putut participa la prima etapă fie pentru că au avut temperatură, fie pentru că s-au aflat în izolare sau carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *