Pacienții tineri bolnavi de coronavirus i-au înlocuit pe bătrâni, spune Beatrice Mahler

Pacienții tineri sunt acum infectați cu coronavirus iar asta este consecința măsurilor de relaxare și a situației din stradă, crede medicul pneumolog Beatrice Mahler. Managerul Institutului de Pneumofitziologie avertizează că în ultimele săptămâni profilul pacienților s-a modificat, iar locul bătrânilor din cămine a fost luat de tineri.

Dacă acum ceva timp, pacienții proveniți din căminele de bătrâni erau majoritari în spitalul pe care îl conduce, în perioada următoare „cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale”, a pus Beatrice Mahler, potrivit Hotnews.

„În perioada în care numărul de cazuri era în scădere, atunci am avut mai mulți pacienți din cămine” a precizat managerul institutului referindu-se la pacienții tineri infectați cu coronavirus.

„Acum, cazurile vin dintr-o altă zonă, o zonă de pacienți mult mai tineri. Nu înseamnă că cei mai în vârstă nu sunt internați, dar cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților în următoarea perioadă, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale”, avertizează medicul Beatrice Mahler. „Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri” a explicat ea.

„Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție” a avertizat managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *