Amenzi de aproape 90.000 de lei, după verificări privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară în Ilfov

Poliţiştii au aplicat amenzi de aproape 90.000 de lei, în urma unor verificări privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în toate zonele aglomerate, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, transmis, sâmbătă, Agerpres.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat să acţioneze în sistem integrat, desfăşurând astfel activităţi de verificare cu privire la respectarea normelor legale impuse în contextul situaţiei actuale.

„Respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea socială în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acţiunilor desfăşurate, astfel că agenţii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, ştranduri şi cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov au fost controlaţi cu prioritate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare. Astfel, în contextul acţiunilor din data de 10 iulie şi până în această dimineaţă, peste 206 de forţe angrenate au verificat 80 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov”, informează IPJ Ilfov.

Conform sursei citate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 88.805 de lei, dintre care: zece la Legea 55/2020 cu amenzi de 5.000 de lei; trei sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 cu amenzi de 40.500 de lei; o sancţiune contravenţională conform OUG 195/2002, cu amendă de 1.305 de lei, o sancţiune contravenţională conform HG 857/2011, cu amendă de 30.000 de lei, iar alte trei sancţiuni au fost date conform Legii 82/1991, fiind în valoare de 12.000 de lei.

„Au fost continuate inclusiv activităţile preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur”, a adăugat IPJ Ilfov.

Foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *