Vecinii maghiari dezvoltă un MEDICAMENT care inhibă capacitatea de infectare a COVID-19

Cercetătorii s-au gândit încă de la început la o substanţă activă care poate, în acelaşi timp, să neutralizeze virusul, dar şi să ofere o protecţie preventivă, adică să fie adecvată şi pentru o imunizare pasivă, scrie Mediafax. În acest scop, a fost dezvoltat un preparat bicomponent, pe bază de proteine, care poate fi privit ca o capcană moleculară, întrucât se ataşează la spicula glicoproteică S prin care virusul ar adera la celule, şi care astfel nu mai are capacitatea să facă acest lucru.

Ajunsă în fluxul sanguin, apare și în ţesutul pulmonar și pătrunde în alveolele pulmonare, adică exact în zona în care ajunge şi coronavirusul în urma contractării infecţiei, astfel că împiedică virusul să infecteze celulele.

În următoarele luni, substanţa activă va fi testată pe animale. În paralel au fost demarate pregătirile pentru autorizarea europeană, respectiv pentru procedura necesară efectuării studiilor clinice. Studiile clinice ar putea începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2021, începutul anului 2022. Substanţa activă va putea fi administrată pe cale intravenoasă sau subcutanată, sub formă de injecţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *