70% dintre infectații cu Covid de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara cred în teoria conspirației. Spitalul mai are doar câteva locuri libere pentru pacienţi

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara mai sunt câteva locuri libere pentru pacienţii cu COVID – 19, iar Terapia Intensivă este ocupată în totalitate. În acelaşi timp, Spitalul CFR, unitate suport, începe să primească tot mai mulţi pacienţi cu forme uşoare ale bolii, transmite News.ro.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara spun că aproximativ 70 la sută dintre cei care au ajuns în ultimele zile la spital, cu COVID – 19, cred în teoria conspiraţiei şi unii dintre ei refuză tratamentul.

”La Spitalul de Boli Infecţioase mai avem şase sau şapte locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau uşoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt patru locuri şi toate sunt ocupate, sunt pacienti care cred mai mult în teoria conspiraţiei decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie Intensivă un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă şi nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, pentru News.ro.

Foto: Teoria Conspirației / Deutsche Welle

Citește tot articolul pe News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *