Gabriela Firea spune că Ministerul Sănătății informează greșit

Gabriela Firea (PSD) spune că Ministerul Sănătății informează greșit cetățenii. Este vorba despre declarația Ministerului Sănătății în care era menționat faptul că nu mai există locuri la ATI și nici ventilatoare.

“Zilele trecute, Ministerul sanatatii transmitea ca nu mai sunt locuri la ATI, precum si ventilatoare, in Bucuresti. Fals! Cum nimic nu risipește „ceața” dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informam ca spitalele din Capitala dispun de 95 de paturi ATI si ventilatoare mecanice mobile. La care se adauga noile achizitii, precum si de cadre medicale specializate in medicina de urgenta. Astfel incat sa trateze eficient atat pacientii covid cu probleme mai complexe, cat si pe cei cu alte afectiuni care necesita acelasi tratament prompt si profesionist.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul capitalei spune că indiferent de situație, spitalele din București sunt pregătite să primească pacienți. “Chiar si in eventualitatea in care cele doua spitale principale covid, de boli infectioase din Bucuresti, raman fara locuri la ATI si ventilatoare mecanice, se organizeaza activitatea medicala imediat, astfel incat pacientii sa fie preluati de spitalele suport covid, sau de oricare alt spital pregatit, cu circuite medicale separate, pentru a trata si pacienti covid, si non-covid.”, continuă aceasta.

Gabriela Firea spune că nu există organizare. “Suntem intr-o situatie haotica, din punct de vedere al organizarii : spitalele covid raporteaza pentru comunicatele oficiale strict nr de paturi normale si de ATI intrate initial pe lista dotarilor pentru Covid, celelalte spitale primesc pacienti cu greu, cu programari stricte, resursele exista dar nu sunt luate in calcul. Cui foloseste?”, adaugă ea.

Gestiunea în seama Ministerului Sănătății

Primarul capitalei crede că Ministerul Sănătății ar trebui să gestioneze mai bine criza sanitară. “Asta este treaba ministerului, sa organizeze pregatirea resurselor umane si logistice, in mod coerent. Asta este si treaba Primariei, sa doteze spitalele, ceea ce si face din prima clipa, de pe vremea cand guvernantii vorbeau de “gripa foarte usoara”.”, încheie Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *